LYSSNA
10 feb 2019
"Församlingens betydelse"
Mattias Gustavsson
3 feb 2019
"Inifrån och ut"
Mattias Gustavsson
20 jan 2019
"UTÅT"
Mattias GustavssonAfrika

Burundi

Församlingen har haft ett stort missionsengagemang i Burundi ända sen 1959. Pingst Eksjö stödjer församlingen i Rusagara med bla hjälp till en tvåårig bibelskola, vi har också stöttat Bibelskolan i Mugara under många år.
Vill du veta mera om Burundi och det arbete vi bedriver?
Läs vad våra missionärer skrivit.


Rwanda

Församlingen har haft missionärer utsända till Rwanda sedan 1965. Pingstvännerna i Rwanda är förenade i en organisation "ADEPR" som finns i hela landet. Församlingarna är dock ganska självständiga. Nu är det endast ett fåtal missionärer som är i Rwanda. Pingst Eksjö fortsätter att ekonomiskt stödja arbetet i Gitarama.

Vill du veta mera om Rwanda och det arbete vi bedriver?
Läs vad våra missionärer skrivit.

Projekt Dorkas

Rektorn på CEFOKA, Antoine Munyakazi, har också ett ledaransvar för en ganska nystartad församling i Murambi, strax utanför Gitarama.
Detta är en fattig by och de flesta av medlemmarna är änkor med många barn och ungdomar. För att hjälpa dessa människor till ett bättre liv har man startat ett projekt, Dorkas, där man ger hjälp till självhjälp. Det kan vara frö för att odla grönsaker, hönor eller kaniner som gör att familjerna kan sälja produkter på marknaden och sedan köpa andra förnödenheter för pengarna man får in.
Detta projekt har nu genom Eksjö Pingstförsamlings försorg kunnat utökas med, hittills 16 kor som ytterligare förstärker familjernas levnadsvillkor. Man räknar med att en ko ger ett bättre liv för 18 personer. Detta ko-projekt kommer att rulla vidare genom att kalvar som föds kommer att ges vidare till andra behövande familjer. Under år 2012 väntas 9 kalvar.
Under år 2012 vill vi från Eksjö Pingstförsamling ge tillfälle för fler att vara med och ge pengar för inköp av fler kor till projekt Dorkas i Murambi. Detta är ett pilotprojekt och kommer att vara ett mönster för hela landet. Rektor Antoine Munyakazi tillsammans med en styrelse, där en representant för Pingströrelsen i Rwanda ingår, svarar för att det ges utbildning att sköta djuren rätt, att veterinärkontroll och insiminering utförs och att enkla djustall uppförs till skydd för djuren.
Här kan alla som vill vara med, känna sig trygga med att pengarna verkligen kommer till de människor som behöver dem.


 

Bön

Erikshjalpen

F_blad

Swish