LYSSNA
6 okt 2019
"Sänd ditt bröd...."
Pelle Hörnmark
5 okt 2019
Missionshelg "Europa"
Pelle Hörnmark
29 sep 2019
"En tro som bär" 3
Marianne Boo 
...............................................................................................

Vi vill vara en relevant kyrka. En plats och gemenskap i livets alla situationer och förmedla meningen med livet.

Välkommen till Pingstförsamlingen i Eksjö

...............................................................................................

Gudstjänst 17 mars


Adam Davidsson inledde gudstjänsten med att sjunga sången "Namnet Jesus". Eva Andersson hälsade välkommen och läste från Luk. 15:1-10, liknelserna om det förlorade fåret och det förlorade myntet.
Efter att vi fått lyssna till mer sång av Adam var det dags för Marianne Boo att predika. I Luk. 15:11-32 står det om liknelsen om den förlorade sonen. En liknelse är en berättelse om verkligheten. Fadern i liknelsen är en bild på Gud Fader. Den yngre sonen hade begärt ut sitt arv, men sedan slösat bort det. När det blev hungersnöd vände han tillbaka hem. Pappan blev överlycklig och sonen bad om förlåtelse. Han fick fina kläder och det anordnades en stor fest. Han hade varit såsom död, men fått liv igen. Den äldre sonen blev arg och avundsjuk, trots att han var berättigad till en större del av arvet.
Gud är generös, kärleksfull och förlåtande. Allt har vi i Jesus Kristus. Detta är angeläget för oss även idag. Du kanske behöver be om förlåtelse. Du har fått allt. Jesus älskar dig och du kan få möta honom.
Adam ledde lovsång under tiden det gavs tillfälle för förbön. Därefter var det dags att avsluta gudstjänsten runt fika-borden.
Text: Ann-Karin Gaute
Foto: Björn Albertsson 

F_blad

Pingst Ledare

Swish

Bön

Erikshjalpen

Äkt_Alpha

Alpha

Storbön

Barn