LYSSNA
1 dec 2019
"En hållbar jul"
Mattias Gustavsson
24 nov 2019
"Kristi återkomst"
Igge Alenius
15 nov 2019
TRUTH
Irena Derki 
...............................................................................................

Vi vill vara en relevant kyrka. En plats och gemenskap i livets alla situationer och förmedla meningen med livet.

Välkommen till Pingstförsamlingen i Eksjö

...............................................................................................

Gudstjänst 31 mars


 Sällan har vi skådat vår pastor Mattias Gustafsson i ”finare” frisyr än när han hälsade välkommen till dagens gudstjänst iklädd en synnerligen ljushårig peruk. Det stod snart klart att han således var dagens ljushuvud och därmed ville illustrera temat för gudstjänsten som var ”Gud är ljus”.
Många olika barn och ungdomar medverkade på olika sätt i gudstjänsten, alltifrån utdelare av klädnypor, tävlingsdeltagare mm till att göra pålysningar för kommande aktiviteter och samlingar. Hela programmet hölls ihop av Benjamin, Alice och Filip.
För lovsång och musik stod Oscar Götesson med team och Annika Fransson spelade piano till insamlingssången.
Vi fick också se två olika filmer, de ena var en film om mobbning som lägerdeltagare på Asbylägret gjort och den andra var en informationsfilm om våra solpaneler som barn i Delight gjort.
Mattias pratade utifrån Bibelordet i Joh 1:7-12, där det står om att Jesus är världens ljus och att ljuset lyser rakt på oss och att vi får släppa in det ljuset i våra liv. Han fick hjälp av Ella att illustrera detta då hon fick gå genom en dörr där det bara fanns ett handtag på insidan. Han avslutade med orden från Rom 10:9 där det står att om du med din mun bekänner att Jesus är Herre och i ditt hjärta tror att han har uppväckts från det döda så ska du bli frälst.  
Gudstjänsten avslutades med en bönestund innan det var dags för kyrkkaffe.

Text: Anna Fransson
Foto: Lars Magnusson


Barn

F_blad

Swish

Bön

Erikshjalpen

Äkt_Alpha