Vi vill vara en relevant kyrka. En plats och gemenskap i livets alla situationer och förmedla meningen med livet.

Välkommen till Pingstförsamlingen i Eksjö

...............................................................................................

Sommarfest 26 maj


Klicka här för fler bilder 

Mors dag, barnvälsignelse och terminsavslutning för barngrupperna, det var tre stora skäl att fira Sommarfesten i år.
Vi träffades som seden bjuder ute vid Lundstorps hembygdsgård men i år fick vi ta vår tillflykt inomhus på grund av starka vindar och regntunga moln. Blåsmusiken hälsade tappert välkommen på trappan trots att noterna hotade flyga iväg.
Gudstjänsten inleddes med att mötesledare Anna Fransson hälsade välkommen med ett Bibelord från Jesaja 49:15 om att Guds kärlek till oss till och med är starkare än en mors kärlek till sitt barn.
Sommarpsalmer sjöngs till blåsmusik, saxofonsolo av Lisa, Bibelkunskap och Bibelbingo stod också på programmet.
Pastor Mattias Gustafsson höll i barnvälsignelsen av Louie, nyaste medlemmen av familjen Svärdsvik. Sara Gunnarsson sjöng en vacker solosång till Louie, ackompanjerad av Oscar och Maria Götesson på gitarr.
Benjamin Havskog höll en appell om Bibeln betydelse för den som vill leva med Gud. Kontentan var att man nog KAN klara sig att leva med Gud utan att läsa Bibeln men det verkar dumt att försöka!
Vi fick också chans att säga ett tack till våra två teamare, Alice och Filip, som varit hos församlingen det här läsåret. Som minne fick de minnesvärda tröjor varav den ena var minnesvärd för sin färg och den andra för sin text…
Mot slutet höll Royalledare Gunilla Johansson i en rafflande tävling mellan pastor Mattias och ordförande Simon. Vem som gick segrande ur striden vet endast de som var närvarande, dock kan meddelas att Simon sannolikt har träningsvärk i höger arm efter marängvispandet.
Tårtbuffén smakade fantastiskt gott efter denna händelserika sommarfest.

Text: Anna Fransson
Foto: Lars Magnusson


Swish

Erikshjalpen