LYSSNA
28 jun 2020
"Du behöver Jesus"
Mattias Gustavsson
21 jun 2020
"Tron"
David Thornell
14 jun 2020
"Guds storhet"
Conny HedengrenVår tro

Pingstkyrkan i Eksjö består av människor i olika åldrar, med skilda bakgrunder och från olika länder. Det som förenar, trots alla olikheter, är tron på Jesus. Du hittar inga perfekta, färdiga eller fullkomliga människor, men personer som är på väg och som vill följa Jesus.

Vi tror att Gud är den som har skapat allt och att vi är skapade till att leva i gemenskap med honom. Men människan valde att gå sin egen väg och vände Gud ryggen, den naturliga gemenskapen med Skaparen bröts. Resultatet av detta kan vi se i form av sjukdom, död, krig och annat lidande. Gud vände dock aldrig oss ryggen utan valde att sända sin son, Jesus, till vår värld för att visa vägen tillbaka till Gud. När Jesus dog på korset och sedan uppstod igen så tog han alla våra synder, våra fel och misstag på sig och öppnade vägen för oss människor till gemenskap med Gud igen. Vi kan välja att ta emot Guds erbjudande, tro på Jesus och få ett nytt liv som inte ens döden kan utsläcka

Vi tror också att Gud har gett oss sin helige Ande som hjälpare och vägvisare genom livet. När Jesus levde på jorden så predikade han inte bara, utan han helade och befriade människor. De andliga gåvorna som Bibeln talar om är till även för vår tid och även idag blir människor helade, får vägledning genom profetior och kan få uppleva befrielse genom tron på Jesus. Du kan få uppleva den helige Andes kraft i ditt liv!

Pingst Eksjö bygger sin tro på hela Bibeln som Guds Ord till oss idag. Vi har ett uråldrigt och tidlöst budskap som har förvandlat miljontals människor under historiens gång och som gör det även idag. Vi vill förmedla detta budskap på ett sätt så att dagens människor kan förstå och ta åt sig av det. Kyrkan är inget museum, vi vill leva i vår tid och tala ett språk i predikan, sång, musik, drama osv. som talar till nutidsmänniskan.

Vad ska man då ha kyrkan till? Kan man inte tro på egen hand? Gud har skapat oss för gemenskap, inte för att leva för oss själva. Församlingen är en gemenskap mellan människor och mellan Gud och människor. Den ska vara en växtplats där du får utvecklas i din tro och i de gåvor som Gud har lagt ned i ditt liv. Gud har skapat oss med olika personligheter och uttryckssätt och denna mångfald vill vi se i församlingen. Församlingen är inte till för sin egen skull, den är till för dej! Välkommen att besöka oss!

F_blad

Swish

Erikshjalpen