Indien

Genom Isac och Gunnel James är vi med och stöder 12 inhemska arbetare/missionärer i Indien.I Varanasi pågår arbete i en registrerad förskola med ca 40 elever. Samma personer har söndagsskola för ca 300 barn och ungdomsmöten för tonåringar och även regelbundna samlingar på ett ungdomsfängelse. Genom microprojekt kan flera änkor få sin försörjning då man med hjälp av ett bageri kan baka och sälja bröd, genom försäljning av egentillverkade smycken och vykort. Katastrofhjälp och spetälskedrabbade är andra områden som man arbetar med.

I Patna, huvudstad i Bihar, en stat nära Calcutta som är känt för sin höga brottslighet, har ett annat par byggt upp ett center, startat en församling och lärjungaskola för ungdomar. Sedan har flera församlingar upprättats i byarna runt omkring. Två familjer arbetar i ett djungelområde där människor rånades och dödades för att andra ville använda deras blod i olika riter. Ännu idag förekommer det ritualoffer även om det nu är förbjudet. I detta område finns idag 5 etablerade församlingar och fler är på gång.

I Shajahanpur arbetar ett par med en skola i slummen för ca 40 barn och ungdomar. Skolan har funnits i 10 år och startades av Isac och Gunnel. Där finns idag också en församling och flera husförsamlingar i ytterområdena. Isac och Gunnel James ger också ekonomisk hjälp till flera barn både i Varanasi och i en slumskola utanför Delhi för barn som annars inte kunnat gå i skola.

I det arbete som Isac och Gunnel James är involverade i och stöder så räknar man med att varje vecka får cirka:

  • 500 barn höra evangelium
  • 200 tonåringar får lärjungaträning
  • Minst 800 vuxna får höra Guds ord i olika samlingar
  • 100 änkor får hjälp till självhjälp
  • Minst 50 personer i fängelser får regelbundna besök